Az bevásárlás online, avagy miért válasszuk ezt az alternatívát?

Az bevásárlás online és a katasztrófa helyzet végéről

Valószínűleg egy egész világ fellélegzett annak tudatában, hogy ez a különös nyomasztó, megfoghatatlan valóság, melyet a járvány gyártott maga köré lassan kezd megszűnni és vissza térni a normális menetébe. Úgy gondolom a legtöbb ember életét teljesen felforgatta ez a rendkívüli helyzet, elképesztően sokan vesztették el a biztos megélhetési forrásukat, a jól működő vállalkozásukat egyik napról a másikra. Ugyanakkor felvirágzott a média, az online rendelés, a virtuális bevásárlás online alternatívája az élelmiszeripar, gyógyszeripar és a marketing világa. Egészen abszurd élet helyzet jött létre a földön, melynek a legfőbb ismérve a bizonytalanság, az hogy fogalmunk sincsen, mit hoz a holnap. Nem tudunk előre tervezni, és ami a legszörnyűbb, hogy az eddig biztosnak tűnő dolgok is elkezdtek egyre inkább bizonytalanná válni. Egészen elképesztő átélni azt, hogy hogyan tud egyik pillanatról a másikra összeomlani körülöttünk a világ és mindent, amit addig biztosnak hittünk, hogyan vesz el a semmibe egy pillanat alatt. Úgy gondolom nagyon tanulságos időszak volt ez az elmúlt pár hónap, mely megtanított minket arra, hogy mennyire fontosak az apró örömök az életben és milyen fontos értékelni az olykor evidensnek tűnő dolgokat is, hiszen lehet, hogy ami még ma evidens az holnap már a legkevésbé sem az. Számomra nagyon sokat adott ez az időszak ugyanis olyan alapvető fontosságú életelveket tanított meg, melyek egészen biztosan egész földi utam során elkísérnek. Talán a leginkább megrázó tanulsága az volt, hogy a szeretteink mennyit jelentenek nekünk és mennyire komoly hiányt és fájdalmat tudnak okozni, ha hónapokig nem találkozhatunk velük. Így megfogadtam, hogy ezentúl teljesen másképpen fogom beosztani az időmet és inkább az igazán fontos dolgokra fogom tenni a hangsúlyt. Így ezentúl nem fogok folyton túl órázni, vagy órákat állni az áruházban nagy bevásárlás alatt, hanem inkább időben eljövök a munkahelyemről és választom a bevásárlás online alternatíváját, hiszen nincsen annál nagyobb öröm, mint mikor azokkal az emberekkel lehetsz, akiket igazán szeretsz.

Bevásárlás online avagy az online rendelés előnyei

Úgy gondolom az elmúlt időszak megtanított minket arra, hogy bizony az online világnak is rendkívül sok előnye van. Gondolhatunk itt az eddig sokak számára ismeretlen home office megoldásról vagy esetleg a távoktatásról (bár azért ezen van még, mit fejleszteni) továbbá az online elvégezhető csekk befizetésekről, virtuális ügyintézésekről illetve a személyes kedvencemről az online rendelésről, a nagy bevásárlás online lebonyolításáról, legyen szó ruháról, cipőről, élelmiszerről, kozmetikumról minden egyes termékre számos opciót találhatunk a megrendelésüket illetően. Érdekes módon, annak ellenére, hogy viszonylag fiatal vagyok, és abszolút otthonosan mozgok az online térben, mégis nem igazán voltam bizalommal az online rendeléseket illetően. Valahogyan soha sem volt meg bennem az a bizalmi faktor az online világot illetően, hogy rá vegyem magamat arra, hogy mondjuk álmaim cipőjét, melyet nem lehet Magyarországon kapni, megrendeljem Amerikából. Nem szívesen adtam meg a bankkártyám adatait, ódzkodtam attól, hogy egyáltalán ez az egész ténylegesen működik e vagy csak egy nagyon jól kitalált tudatos lehúzás. Érdekes módon annak ellenére, hogy az ismerőseim folyton választották az online rendelés alternatíváját, továbbra sem voltam arról meggyőződve, hogy ez egy biztonságos, megbízható dolog, pedig láttam, hogy az esetek 90%-ban működik az online rendelés és abszolút megbízhatónak bizonyul, amennyiben jó és megbízható céget választunk. Az elmúlt pár hónapban viszont már kénytelen voltam arra vetemedni, hogy mégis az online rendelés alternatíváját válasszam, mivel a vásárlás jóformán teljesen lehetetlen küldetésnek bizonyult. Így először csak az élelmiszer bevásárlás online opcióját próbáltam ki, mely annyira megkönnyítette az életemet és annyival biztonságosabb döntésnek bizonyult a bevásárlás online, mint hogy lemenjek a boltba és ki tudja hány száz emberrel érintkezzek. Így lassan átszoktam a bevásárlás online alternatívájára, majd, már amikor belföldről rutinosan rendeltem, mertem nyitni a külföldi rendelés fele is és őszintén szólva abszolút bevált az online rendelés.

Személyes tapasztalatok a bevásárlás online alternatívájáról

Őszintén szólva bár az elején abszolút nem voltam nyugodt az adott vásárlási módszert illetően, immár csakis a bevásárlás online alternatíváját választom, hiszen amellett, hogy sokkal gyorsabb, alapjaiban könnyíti meg az életemet és természetesen abszolút biztonságos is. Én személy szerint mindenkinek nagyon ajánlom az online bevásárlás alternatíváját, ugyanis garantáltan nem fogják megbánni, ha emellett, döntenek!